Експерти рекомендували напої до новорічного столу
Напередодні зимових свят фахівці Інституту споживчих експертиз спільно з Укрметртестстандартом провели щорічне дослідження популярних горілчаних брендів і оцінили їхні смакові властивості, якість і рецептури.
Міцні напої є невід’ємним атрибутом новорічного столу. І висока якість при виборі продукту відіграє дуже важливу роль. Вибравши високоякісний продукт, ви будете впевнені, що свята пройдуть відмінно, а після новорічної ночі буде тільки хороше самопочуття на ранок.
Для дослідження були обрані чотири популярні українські горілки: Medoff, «Первак», «Козацька Рада» і Nemiroff. Зразки оцінювалися за кількома параметрами. Перш за все, фахівці перевірили напої на рівень вмісту альдегідів, сивушних масел, метилового спирту, а також ступінь захисту від фальсифікації. Смакові якості горілок тестували як експерти, так і звичайні споживачі. Для об’єктивності результатів зразки представлених напоїв пробували наосліп. Ніхто з учасників дослідження не знав, який саме продукт дегустує.
Проведене дослідження підтвердило високу якість українських міцних напоїв. Найвищий сумарний бал за результатами всіх тестів отримав домашній «Первак». Дегустатори відзначили його м’який смак, чистий горілчаний аромат і високу відповідність стандартам якості. Виробники пояснюють, що такі властивості продукту досягаються завдяки домашнім рецептурам, натуральним інгредієнтам і унікальній технології подвійної перегонки напою. За словами директора Інституту споживчих експертиз Юрія Чорнобривця, саме ця технологія виробництва дозволяє отримати напій з відмінними смаковими якостями – такий же, як домашній продукт.
Крім цього, професійні дегустатори дали свої рекомендації щодо вживання міцних напоїв за святковим столом. Так, кращим супроводом до домашнього «Перваку» стануть популярні холодні та гарячі закуски, а також страви української кухні.