Львівська пивоварня зменшила використання вуглекислого газу на 12%

Фото: «Львівська пивоварня».

Львівська пивоварня зменшила використання вуглекислого газу на 12%

Фото: «Львівська пивоварня».Ефективне використання вуглекислого газу в 2015 році дозволило Carlsberg Ukraine значно зменшити його споживання на виробництві, що дало змогу покращити продуктивність виробничого процесу.

Корпоративна соціальна політика компанії по екології передбачає роботу в самих різних напрямках, а на кожному етапі виробництва компанія дотримується принципу раціонального та ефективного використання природних ресурсів. Приділяючи особливу увагу питанням турботи про навколишнє середовище, Carlsberg Ukraine застосовує екологічний підхід до виробництва та впроваджує його в показники ефективності свого бізнесу. Це дає можливість не тільки зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище, а й мінімізувати витрати компанії.

На заводах Carlsberg Ukraine приділяється особлива увага ефективній роботі станцій рекуперації СО2 та зменшенню споживання вуглекислого газу на виробництві. Збереження надлишку власного вуглекислого газу, що утворюється у процесі бродіння, та подальше його використання у виробництві має прямий вплив на виробничі витрати, зменшуючи їх. В свою чергу, значне зниження витрат призводить до збільшення ефективності виробничого процесу.

У 2015 році завдяки ефективній роботі команди «Львівської пивоварні» в даному напрямку були досягнуті наступні результати:

  • Зменшено власне споживання СО2 на виробництві на 12% до значення 0.98 кг/гл, завдяки реалізації технічного проекту по бродильному і фільтраційному відділеннях;
  • Збільшено кількість виробництва СО2 на станції рекуперації в зв’язку з визначенням оптимального часу на збір вуглекислого газу;
  • Підвищено ефективність роботи станції рекуперації СО2 внаслідок вирішення технічних проблем роботи обладнання.

Олексій Олійничук, директор «Львівської пивоварні»:

У 2015 році команда нашого заводу виконала ряд проектів і, як результат, значно зменшила споживання двоокису вуглецю (СО2) при виробництві пива. На даний момент це кращий результат в нашій компанії, який дозволив не тільки мінімізувати забруднення навколишнього середовища, а й зменшити витрати компанії.

Share this post