ТОП 100 назвав найбільші холдинги в Україні

14.09.2015 в 11:47 | Автор: pr. Man

Фото: ТОП 100 назвав найбільші холдинги в Україні (Холдинги та групи).До старту нового бізнес-сезону видавництво «Економіка» опублікувало свіжий рейтинг проекту ТОП 100. Цього року він збільшився до п’ятисот позицій – це компанії, на які сьогодні припадає понад 40% української економіки.

За даними рейтингу, за 2014 рік доходи п’ятисот найбільших українських компаній зросли більш ніж на 12%. Стільки ж відсотків склала і рентабельність чистих продажів ста найприбутковіших гравців. У цілому ж динаміка доходів майже тисячі компаній, що потрапили на сторінки видання, трохи скромніше: приблизно 4% зростання.

Крім п’ятисот найбільших компаній за обігом і прибутком, ТОП 100 провів ранжування найбільших холдингів і груп в Україні. Кістяк цього підрейтингу склали гравці енергетичного сектора, такі як Метінвест, ДТЕК, Нафтогаз та інші. Також в цей список потрапили кілька гравців інших галузей. Зокрема, до числа найбільших промислових груп України в цьому році увійшов міжнародний холдинг Global Spirits, який за даними ТОП 100 став лідером алкогольної галузі.

Фото: ТОП 100 назвав найбільші холдинги в Україні (Лікеро-горілчана промисловість).Global Spirits закінчив 2014 рік з відмінними показниками – вони виявилися рекордними як для галузі, так і для найбільших українських холдингів в цілому, половина з яких в рейтингу продемонструвала падіння річних доходів. Крім цього, «Українська дистрибуційна компанія», що входить до складу холдингу, очолила галузевий рейтинг лікеро-горілчаної промисловості.

Високі результати Global Spirits в українських рейтингах підтверджують і міжнародні експерти. За підсумками 2014 року флагманський бренд холдингу «Хортиця» увійшов до ТОП 3 світових горілок за даними Drinks International та International Wine and Spirit Research, а також став українською горілкою №1 у світі за обсягами продажів.

Global Spirits очолює галузевий рейтинг вже кілька років поспіль. Примітно, що утримувати лідерські позиції холдингу вдається на тлі стабільного падіння ринку. За даними ТОП 100, за перші шість місяців 2015 року виробництво міцного алкоголю скоротилося на 25,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Експерти ринку відзначають, що перші позиції Global Spirits забезпечують кілька факторів: сильні бренди з яскравою емоційною складовою, чітко налагоджена дистрибуція, злагоджена робота команди і ведення бізнесу за міжнародними стандартами.