125-річна пляшка пива знайдена на дні океану

26.01.2016 в 9:07 | Автор: Бахус
 

Фото: 125-річна пляшка пива знайдена на дні океану.Канадський аквалангіст, дослідник і пивний ентузіаст знайшов пляшку на дні Атлантичного океану, і через три місяці визначив, що там було пиво, якому майже 125 років.

Джон Кроуз (Jon Crouse) аквалангіст і шукач скарбів з Нової Шотландії, в листопаді виявив пляшку пива в глибинах Гавані Галіфакс (Halifax Harbor). Весь цей час він тримав пляшку з великою зацікавленістю, що там всередині і чи придатний цей вміст для вживання. Сама пляшка була добре запакована, а напис на пробці вказувала на A. Keith & Son Brewery, попередню назву відомої нині канадської пивоварні Alexander Keith’s company, яка відкрилася в ранніх 1820-х роках. Маркування, яке добре збереглось, вказувало на те, що ця пляшка була зроблена в Англії в 1800-х роках на пивоварні Nutall & Co. Саме ця компанія експортувала такий тип пляшок в Канаду до 1890 року.

У січні таємниця цієї темної рідини була відкрита. Джон Кроуз заручився підтримкою Крістофера Рейнолдса (Christopher Reynolds), співвласника бару Stillwell Beer Bar і Ендрю Макінтош (Andrew MacIntosh) з Університету Далхаузі (Dalhousie University), який спеціалізується на дослідженні бродіння. Команда протестувала пляшку пива на смак, щоб переконатися, що там всередині було дійсно пиво, а не морська вода, перед тим, як спробувати цей хмільний напій на смак.

На диво, пиво досить смачне,

— зазначив Рейнолдс.

Макінтош дотримується іншої думки, він додав, що скуштував це пиво швидше заради науки. Дослідники будуть продовжувати аналізувати хмільний напій,
щоб визначити, які хімічні речовини були використані для його приготування.

Це дасть нам розуміння того, як варили пиво в далеких 1800-х роках,

— сказав Макінтош.