Опублікована класифікація за кольорами пива

18.12.2015 в 11:29 | Автор: Бахус
 

Фото: Опублікована класифікація за кольорами пива.Британська компанія опублікувала класифікацію як визначити сорт пива за його кольором.

У Британії представники компанії Європейське пиво (Beers of Europe) прийшли на допомогу всім новачкам у світі пива і опублікували для них спеціальну класифікацію за кольором, за допомогою якої можна легко визначити його сорт. У світі існує величезна кількість способів розпізнавання сортів хмільного напою, але колір є одним з найбільш простих і швидких. Наприклад, всім відомо, що світло-жовтий колір має ель зі світлого солоду, а антрацитовий колір найбільш характерний для стаута. Сама ж класифікація допомагає розібратися в тих сортах пива, кольори яких знаходяться в градації цієї колірної палітри.

Поряд з кожним кольором є Стандартний табличний метод (Standard Reference Method). Ці блоки представляють собою шкалу, яка показує вимірювання інтенсивності кольору пива. Звичайно, любитель хмільного напою може піти глибше у вивченні цього питання, але для базового розуміння і допомоги у виборі наступного келиха пива, і цієї класифікації буде достатньо.

У процесі пивоваріння саме солод, який використовують пивовари, визначає колір пива. Якщо використовувати світлий солод, то в результаті можна отримати світле пиво, а якщо взяти темний солод, то відповідно і пиво буде більш темне, наприклад, як стаут. Звичайно, ці кольори будуть близькі до Стандартного табличного методу, тому що дуже складно отримати конкретний колір для кожного сорту пива, але це гарна відправна точка для базового розуміння видів хмільного напою.

У світі існують різні класифікації за кольорами пива, які доступно систематизують подібну інформацію. Чому люди їх використовують? Тому що будь-якому новачку буде цікаво дізнатися про сорти пива і визначити найкращий хмільний напій, який буде відповідати його персональним смаковим уподобанням.